Ga naar Content

Lars Boom wint opnieuw Beachbattle Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE Wielrenner Lars Boom heeft voor de tweede keer op rij de Beachbattle in Wijk aan Zee gewonnen. De renner van Team Lotto-NLJumbo won de strandrace vóór Roy Beukers uit Petten en Richard Jansen uit Assendelft.

De wedstrijdrijders gingen om 14.00 uur van start voor een koers over ongeveer 36 kilometer. De start van de Subaru BeachBattle vond plaats op de Dorpsweide van Wijk aan Zee. Na de start gingen de renners door het centrum over het strand richting de Noordpier. 

Spectaculair parcours
Bij de beachbattle in Wijk aan Zee werden verschillende hindernissen gebruikt om het zo spectaculair mogelijk te maken. Zo was er een tunnel waar de renners eerst onderdoor en vervolgens overheen gingen. Ook moesten de renners over de Muur van Waz, een 18% steile duinklim die in het parcours was opgenomen.

Meteen vuurwerk
Op het strand barstte de strijd meteen los. Er ontstond meteen een kopgroep met daarin grote namen. Lotto-NLJumbo-renner Boom was attent van voren en dat gold ook voor Europees kampioen Jasper Ockeloen. Verder waren Robbert de Nijs uit Warmenhuizen en Assendelfter Jansen mee in de eerste groep. Nederlands kampioen op de weg Ramon Sinkeldam miste de slag en kon niet aanhaken bij de kopgroep. 

Boom en Ockeloen
De strandrace werd gekenmerkt door een vlucht van twee coureurs. Boom en Amstelvener Ockeloen reden bij het eerste keerpunt weg van de overige renners. Het duo werkte goed samen en leek naar de overwinning te rijden. Zelfs een val hield Boom niet tegen en op het moment dat bij Ockeloen de ketting eraf liep, gaf Boom gas en reed zonder zorgen naar zijn tweede overwinng in Wijk aan Zee. 

Achtervolgende groep
Terwijl Ockeloen werd bijgehaald door het uitgedunde peloton, wist Beukers te ontsnappen en kwam als tweede over de streep. De sprint van de groep achter hem werd gewonnen door Jansen. De renner van team Imming was onder andere Ockeloen (4e), Sinkeldam (5e) en Amsterdammer Thijs Zonneveld (6e) te snel af. 

Ook bij de vrouwen was er Noord-Hollands succes. De Velserbroekse Nina Kessler reed een sterke race en eindigde op de derde plaats. De renster, uitkomend voor een Noorse ploeg, viel in de finale tweemaal waardoor Rozanne Slik uit Bergen naar de tweede plaats reed. De Brabantse Paulina Rooijakkers won de koers. 

Foto: NH Sport / Jesper Rasch