Ga naar Content
Sport

Hattrick Kluivert helpt Ajax na rust langs Roda JC

26 november 2017, 14.38 uur · Aangepast 27 november 2017, 00.01 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

AMSTERDAM Na een slechte en trage eerste helft van Ajax, thuis tegen Roda JC, had de tweede helft een heel ander gezicht. Met Frenkie de Jong in de ploeg voor de creativiteit en een hogere versnelling speelde Ajax Roda weg en won uiteindelijk met 5-1. De goals kwamen op naam van Justin Kluivert (3), Kasper Dolberg en Donny van de Beek. Justin Kluivert werd met zijn hattrick uitgeroepen tot 'man of the match'.

Ajax startte de wedstrijd in veel te laag tempo en leverde ook geregeld de bal in. Roda JC kon daardoor geregeld opstomen richting het doel van André Onana. De Limburgers openden dan ook de score. Na ruim een half uur spelen, kopt Chris Kum een doorgekopte vrije trap van dichtbij in het doel. Joël Veltman sprong niet hoog genoeg om dat te voorkomen.

Het vertoonde spel kwam de Ajacieden veelvuldig op fluitconcerten van eigen publiek te staan. Op slag van rust was het Justin Kluivert die na een een-tweetje met Hakim Zyech de bal in de verre hoek schoof voor de gelijkmaker. Het was zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

⚽? GOAL! 1-1 Justin Kluivert#ajax #justinkluivert #ajarod pic.twitter.com/tTwoB2pal3

— AMSTERDAM GLORY (@amsterdamglory) November 26, 2017

Tweede helft
Marcel Keizer haalde in de rust rechtsback Zeefuik naar de kant en bracht meer creativiteit in het veld met Frenkie de Jong. Het tempo ging omhoog en dat leverde al snel resultaat op. Twaalf minuten na rust trok David Neres de bal vanaf de achterlijn terug en kon Kasper Dolberg de 2-1 binnenschieten.

RT @ajaxdailydotcom: Dolberg puts Ajax in front!#AJAROD pic.twitter.com/PwrEJSzFp1

— Ajax Life (@ajaxlife) November 26, 2017

Tweede goal Kluivert
Justin Kluivert liep in de tweede helft twee versnellingen sneller over het veld en dat resulteerde een minuut na de 2-1 in de volgende goal voor Ajax. Met een prachtig afstandsschot zette hij Ajax op 3-1.

RT @ajaxdailydotcom: Oh Kluivert! What a goal! 3-1.#AJARODpic.twitter.com/yyvIJQK5or

— Ajax Life (@ajaxlife) November 26, 2017

Daarna werd Roda JC helemaal overlopen en een kwartier voor tijd maakte Donny van de Beek er 4-1 van met een prachtige volley uit een voorzet van Frenkie de Jong, die in de tweede helft met mooie passjes strooide.

RT @ajaxdailydotcom: Wonderful strike from Donny van de Beek! Frenkie de Jong with the assist. #AJAROD pic.twitter.com/9LyDBGX7Sk

— Ajax Life (@ajaxlife) November 26, 2017

Lees ook: Frenkie de Jong: "Wat mij betreft speel ik elke week"

Hattrick Kluivert
Justin Kluivert bezegelde zeven minuten voor tijd zijn supermiddeg met zijn derde goal. Hij controleerde een dieptepass mooi, trok naar binnen en schoot raak: 5-1. De geblesseerde Amin Younes zal het met gemengde gevoelens hebben aangezien. Na zijn derde goal kreeg Kluivert een publiekswissel en mocht Dennis Johnsen nog even invallen.

RT @ajaxdailydotcom: Justin Kluivert hattrick! ? #AJARODpic.twitter.com/ofgJsTSgK8

— Ajax Life (@ajaxlife) November 26, 2017

Ajax blijft door de 5-1 winst op de tweede plek staan met 28 punten uit dertien duels. De Amsterdammers hebben vijf punten minder dan PSV, dat later in de middag uit speelt tegen Excelsior.

Opstelling Ajax: Onana; Zeefuik (F. de Jong/46), Veltman, De Ligt, Wöber; Schöne (S.de Jong/81), Van de Beek, Ziyech; Neres, Dolberg, Kluivert (Johnsen/86)

Opstelling Roda JC: Jurjus; Götz, Auassar, Kum, Vansteenkiste; El Makrini, Ndenge (Vancamp/72), Gustafson; Van Velzen (Rosheuvel/64), Schahin, Engels (Milts/79) 

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe