Ga naar Content

INTERVIEWS Gedisciplineerd AZ speelt Twente aan gort

ALKMAAR De spelers en technische staf van AZ gaan met een goed gevoel het weekend in. De verdiende 2-0 overwinning op FC Twente deed iedereen goed.

Met name het doorzettingsvermogen en de energie die AZ liet zien deed trainer Van den Brom goed. "We kunnen de concentratie daarvoor heel goed volhouden. Daarnaast hebben we als doel gesteld om het publiek te vermaken. Dan gaat het goed."

Strafschop
Toch was uiteindelijk een strafschop nodig om de ban in de wedstrijd te breken. Frederik Midtsjø werd neergehaald in het strafschopgebied. "Ik vond het een strafschop", zegt Midtsjø na het duel, "we speelden die aanval goed uit en de verdediger stak zijn been uit."

Geen rem
Alireza Jahanbakhsh scoorde vanaf elf meter. Van den Brom vond het stiekem jammer dat er een strafschop nodig was om het verzet bij de tegenstander te breken. "Omdat we daarvoor ook al veel uitgespeelde kansen hadden, alleen ontbrak de goal. Maar als je ziet dat de goal dan valt, dan zit er ook geen rem op. Dan gaan ze door."

Balletje laten gaan
Joris van Overeem zorgde uiteindelijk voor de beslissing. Hij maakte de 2-0 en gooide daarmee de wedstrijd definitief op slot. "Zij passen zich aan, spelen 5-3-2. Zij zakken ver in, dat is moeilijk om doorheen te spelen. Dan moet je gewoon het balletje snel laten gaan en wachten op je kans. Die kregen we in de tweede helft."