FC Volendam-aanvoerder Kees Kwakman: "Mirakel dat je deze wedstrijd niet wint"

VOLENDAM Ongeloof. Dat overheerste bij FC Volendam na afloop van de negende competitienederlaag van het seizoen. In de slotfase verspeelde het elftal van trainer Misha Salden een 2-1 voorsprong. FC Emmen ging met een 3-2 zege naar huis.

"Dit was, denk ik, onze beste wedstrijd van het seizoen", zei aanvoerder Kees Kwakman na afloop. "Als je ziet hoe vaak we gevaarlijk zijn geworden en hoe weinig we hebben weggegeven, is het een mirakel dat je deze wedstrijd niet wint." Trainer Misha Salden was het met Kwakman eens. "Ik vond hem ook dik onverdiend, maar je verliest hem wel. Alles zit tegen. De trainer, en iedereen bij FC Volendam, is wel even doodziek."

Penalty FC Emmen
FC Volendam kwam na krap een half uur spelen 1-0 achter door een benutte penalty van Cas Peters. FC Emmen kreeg de elfmetertrap na een duw in het zestienmetergebied van Rodney Antwi tegen Gersom Klok. "Ik geef 'm gewoon een schouderduw. Daar fluit-ie voor. Ik snap het echt niet. Het is honderd procent geen penalty", aldus de verbolgen Antwi. Niet veel later stond de aanvaller aan de basis van de 1-1 met zijn voorzet die Nick Doodeman van dichtbij kon intikken.

Na een moeilijke fase direct rust leek de thuisclub alsnog de drie punten te pakken. Enzo Stroo ramde in de 74e minuut de bal onhoudbaar langs keeper Dennis Telgenkamp. In de slotfase ging het toch weer mis en was het de zoveelste vrije trap-tegen die Volendam de das om deed. Jeroen Veldmate krulde de 2-2 binnen, niet veel later gevolgd door de 2-3 van oud-FC Volendam-speler Michiel Hemmen.

Geslaagde rentree Kees Kwakman
Lichtpuntje was de rentree van Kees Kwakman. De routinier stond ruim twee maanden langs de kant en maakte de negentig minuten vol. Al voelde hij aan het einde wel dat de pijp leeg was. "Ik kreeg een beetje kramp in mijn kuit, maar verder ging het wel goed. Je wilt er ook niet uit als je 2-1 voor komt."

Kwakman en heel FC Volendam heeft twee dagen om van de dreun van FC Emmen te herstellen. Maandagavond wacht alweer de volgende wedstrijd, uit tegen Jong AZ. Dat duel is rechtstreeks te volgen via de livestream van NH Sport op onze site en app.