Jong Ajax verliest topper van NEC

24 november 2017, 21.01 uur · Aangepast 25 november 2017, 12.24 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Joep Leenen

NIJMEGEN De twee kanshebbers op de titel in de Jupiler League stonden vrijdagavond in Nijmegen tegen over elkaar. Hoewel Jong Ajax op voorsprong kwam blijven de drie punten in Gelderland. NEC won uiteindelijk met 2-1.

De topper in de Jupiler League, de nummer één NEC tegen de nummer twee Jong Ajax, kwam maar moeilijk opgang. De thuisploeg kreeg de grootste kans van de eerste helft. Jong Ajax-doelman Kostas Lamprou leverde een spelhervatting slordig in waarna Kevin Mayi de 1-0 moest maken. Leon Bergsma voorkwam met zijn hak een treffer.

Kaj Sierhuis kreeg namens Jong Ajax wel mogelijkheden, maar de spits, spelend in plaats van Mateo Cassierra, schoot de ballen naast het doel. Vlak voor het rustsignaal mocht Carel Eiting het nog proberen uit een vrije trap. Zijn inzet eindigde echter in de muur.

Mazraoui met de 1-0
Na de pauze kwam Jong Ajax op voorsprong door Noussair Mazraoui. De middenvelder probeerde het van ver en verraste vriend en vijand. Het was het teken voor de thuisploeg om nog aanvallender te spelen. Dit werd beloond. Een wippertje van Kevin Mayi was Lamprou te machtig en zo kwam NEC op 1-1.

Fout Sidoel
Drie minuten later ging Darren Sidoel de fout in. Hij kopte de bal in de voeten van de vrijstaande Guus Joppen. Van dichtbij kon de rechtsback makkelijk de bal tegen de touwen schieten. In de 65e minuut moest Arnaut Groeneveld de 3-1 maken, maar wederom hield Bergsma de bal uit het doel.

? | Guus Joppen is dit jaar niet stout geweest, want hij krijgt dit cadeautje van Jong Ajax.#necjajhttps://t.co/K6Ij8e9755 pic.twitter.com/9RH4Yfijfb

— FOX Sports (@FOXSportsnl) November 24, 2017
In de slotfase probeerde Jong Ajax het nog wel, maar waren de krachten weggevloeid. Door de overwinning van NEC blijven de Nijmegenaren onbetwist de koploper in de Jupiler League met 33 punten uit 14 wedstrijden. Jong Ajax is gezakt naar de derde plaats met 26 punten.

Opstelling NEC: Delle; Joppen, Van de Pavert, Verdonk, Dijkstra, Groeneveld, Golla, Kadioglu (Larsson/83), Braken (Achahbar/61), Rayhi (Langil/72), Breinburg

Opstelling Jong Ajax: Lamprou; Sidoel, Doekhi, Bergsma, Savastano; Eiting, Mazraoui, De Wit; Nunnely (Boultam/70-Bijleveld/75), Sierhuis, Flemming