Hekkensluiter FC Volendam verliest in de slotfase van FC Emmen

24 november 2017, 21.00 uur · Aangepast 25 november 2017, 12.32 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

VOLENDAM Heel even leek het erop dat FC Volendam de drie punten in eigen huis hield. Maar twee Emmense doelpunten in de laatste tien minuten zorgen wederom vroeg in het weekend voor een kater in Volendam. Uitslag: 2-3.

FC Volendam en FC Emmen hielden elkaar het eerste half uur in evenwicht. In de openingsfase was de thuisploeg de sterkere ploeg. Het gevaarlijkste schot was van Alex Plat in de 20e minuut, zijn schot ging maar net over.

Penalty FC Emmen
FC Emmen kreeg een penalty na een wat onhandige overtreding van Rodney Antwi. Clubtopscorer Cas Peters benutte de strafschop na een half uur voetbal. Lang keek FC Volendam niet tegen de achterstand aan. Na een knappe aanval via Antwi en Enzo Stroo tikte Nick Doodeman de gelijkmaker tegen de touwen.

Na de pauze kwam FC Volendam goed weg. De thuisploeg leverde de bal gemakkelijk in bij Peters, maar gelukkig lette Hobie Verhulst goed op. Aan de andere kant was Doodeman bijna voor de tweede keer trefzeker. Het schot eindigde echter maar net naast het doel.

Stroo met de 2-1
FC Volendam kwam met nog iets meer dan een kwartier te spelen op voorsprong. Stroo schoot de bal vanuit een moeilijke hoek hard achter doelman Dennis Telgenkamp. FC Volendam kon niet lang genieten van de voorsprong. Uit een vrije trap maakte Jeroen Veldmate tien minuten voor het einde de 2-2.

Het werd in de slotfase nog erger. Invaller Michiel Hemmen kreeg de bal uit een moeilijke hoek achter doelman Verhulst. Hoewel FC Volendam het nog probeerde in de blessuretijd werd er niet meer gescoord. De Volendammers blijven daardoor hekkensluiter in de Jupiler League met zeven punten uit veertien wedstrijden.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Schilder, Schouten (Ten Den/89), Smal; Plat (El Hamdi/77), Visser, Kwakman; Doodeman, Stroo, Antwi

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Veldmate, Klok, Haydary (Hemmen/60), Ben Moussa (Siekman/76), Bannink, Peters, Veendorp, Bakker, Bijl, Loen (Chacon/76)