Noord-Holland

Bekenden doodgeschoten Amsterdammer (19) in shock: "Een jongen met een hart van goud"

24 november 2017, 20.27 uur · Foto: HFV Photo Services

Whatsapp

AMSTERDAM (AT5) Twee dagen na de schietpartij op Kattenburg in Amsterdam is de verslagenheid nog groot. Hoe kon de 19- jarige Ayman Mouyah slachtoffer worden van een schietpartij? "Ayman was een jongen met een hart van goud", zegt een buurmeisje over het slachtoffer.

"Hij was echt een schat. Hij hielp iedereen en stond voor iedereen klaar. Ik ken z'n nichtjes en hij was net een broer voor ze, hij was een broer voor de hele buurt", vervolgt ze. Een buurjongen vult aan: "Elke dag speelde hij of was hij in de sporthal. Hij zit bij mij op school. Ik mis hem."

Lees ook: Verdachte (39) aangehouden voor dodelijke schietpartij Amsterdam

Donderdag werd de 39-jarige drugsverslaafde Tim S. opgepakt voor de moord. Hij sliep elke nacht in een kelderbox enkele tientallen meters verderop. Zijn ouders wonen boven hem. Op de plek waar Ayman Mouyah werd doodgeschoten liggen nu bloemen en knuffels.

'Respectvolle familie'
"Ik heb er geen woorden voor", zegt het buurmeisje. "Het is echt niet normaal. Het is gewoon een 19-jarige jongen die uit een respectvolle familie komt en respect heeft voor iedereen. Die ook respect toont aan iedereen. En dan neem je dat weg."

Lees ook: 'Dader schietpartij Amsterdam schoot na ruzie over scooter met slachtoffers'

Tim S. zou met de jongens ruzie hebben gemaakt om een scooter die hij stal. Die scooter zou van één van de jongens zijn met wie Ayman die nacht op straat stond. Nadat ze verhaal halen komt S. terug met een pistool en schiet hij meerdere keren op het groepje jongens. Ayman overleeft dit niet.

'Rare hond'
Het buurmeisje kent de verdachte ook. "Hij stond altijd boos te kijken. Hij keek vaak boos voor zich uit met z'n rare hond. Al die tijd stond de man er al verdacht bij. Ik vind het jammer dat we niet eerder wat hebben opgemerkt. Misschien hadden we dit dan kunnen voorkomen."

Whatsapp