Ga naar Content

Volkstuinder boos om gestolen accu's: "Ik sta niet voor mezelf in"

HEEMSKERK Zijn tuinhuisje op 'Tot Ieders Genoegen' in Heemskerk is zijn paleisje. Hoewel hij graag gezelschap heeft, heeft Ton de Ruijter er niemand nodig. De Ruijter is volledig zelfvoorzienend en doet dat nog duurzaam ook via de zonnepanelen op zijn dak.

Maar die zonnepanelen liggen er nu 'werkloos' bij door de diefstal van de daarbij behorende accu's eerder deze week. In totaal heeft De Ruijter bijna duizend euro aan schade. En ook zijn de televisie, de videorecorder en het oventje nu onbruikbaar.

Voor De Ruijter geen reden zijn tuinhuisje te mijden. Vooral sinds de dood van zijn vrouw vorig jaar is het een belangrijk stekkie voor hem geworden. "Ik kom hier graag. Lekker bezig zijn, het is echt een uitlaatklep."

Machteloos
Het ergste vindt hij nog het gevoel van machteloosheid. "Wat moet je er aan doen? Camera's ophangen? En wat hebben die gasten aan die accu's? Het is echt balen." Hij weet dat hij het niet mag zeggen, maar hij denkt niet dat hij zich kan beheersen als de dieven nog eens terugkomen. "Ik weet dat het fout is, maar ik sta niet voor mezelf in."

Foto: