Ga naar Content
Noord-Holland

Inbraakgolf in Heiloo: zeventien BMW's leeggeroofd in november

24 november 2017, 17.47 uur · Aangepast 24 november 2017, 18.15 uur
Door: · Foto: Privébeeld

HEILOO In Heiloo zijn deze maand zeventien BMW's leeggeroofd. Volgens de politie hadden de dieven het vooral voorzien op de dure apparatuur in de auto's, zoals airbags.

Gemiddeld genomen werd er dit jaar tot en met oktober drie keer per maand ingebroken in een auto in Heiloo, zegt een woordvoerder van de politie. In de afgelopen twee weekenden was het zeventien keer raak. "Je ziet wel vaker bij inbraken dat er pieken zijn, maar nu zijn er wel echt opvallend veel inbraken gepleegd."

Lees ook: Dieven pikken signaal autosleutels op en roven BMW's leeg in Heiloo

Verschillende BMW-bezitters plaatsten foto's van hun leeggeroofde auto's op Facebook. De politie kon niet bevestigen dat er alleen bij BMW's is ingebroken.

Volgens de politie is er op verschillende manieren ingebroken. Een aantal keer werden de ramen van de voertuigen ingeslagen. De dieven gebruikten soms ook speciale apparatuur om binnen te komen. Met een pasje maakten de inbrekers contact met de elektrische sleutel van de auto. Via allerlei apparaten kregen de dieven de deur van de auto vervolgens open zonder iets te beschadigen.

Purmerend
Niet alleen in Heiloo werd er ingebroken. De dieven sloegen ook toe in Purmerend, al kon de politiewoordvoerder dat vandaag niet bevestigen.

Op onderstaande beelden is te zien hoe inbrekers in Purmerend een auto weten open te krijgen zonder hem te beschadigen. De beelden zijn gemaakt door de bewakingscamera bij een huis.

Video #174196

De politie denkt dat de inbrekers niet uit de omgeving van Heiloo komen, maar dat het om "landelijk opererende bendes" gaat. De inbrekers zijn over het algemeen erg moeilijk te vinden. "Ze zijn in een paar minuten weer vertrokken. Vind ze dan maar eens terug."