Ga naar Content
Noord-Holland

School rouwt om slachtoffer (11) van dodelijke aanrijding: "Ze was een ontzettend leuke leerling"

24 november 2017, 13.45 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Remy Roossien

AMSTERDAM (AT5) Het meisje (11) dat gisterochtend overleed bij een ongeluk op de Burgemeester De Vlugtlaan in Amsterdam, was een leerling van basisschool De Boomgaard in Amsterdam-West. Ze kwam om het leven bij een aanrijding met een bus toen ze onderweg naar school was.

Op De Boomgaard is veel aandacht voor haar overlijden. "Dat zo'n leuke en knappe meid er plotseling niet meer is, slaat in als een bom", vertelt directeur Danielle Maas aan AT5.

Lees ook: Meisje (11) overleden na aanrijding met bus in Amsterdam

In het schoolgebouw zijn hoekjes ingericht met haar foto en kaarsjes. Ook zijn er boeken waar leerlingen iets in kunnen schrijven. Maas: "Ze was een ontzettend leuke gemotiveerde leerling. De kinderen zijn heel erg geschrokken dat het gebeurd is. Ze zijn überhaupt geschrokken dat er een leerling overleden is."

Begeleiding
Het meisje zat in groep 8. "Maar in alle groepen wordt er veel over gepraat", zegt Maas. Aan alle leerlingen wordt gevraagd niet thuis te blijven. "Slachtofferhulp is in de klas, er is ook begeleiding voor ouders en de politie was er gisteren op afstand bij. Er is veel ondersteuning. Het is juist goed voor de kinderen om naar school te komen."