Ga naar Content

NH Onderneemt: het bakkersvak aan huis geleerd

HEERHUGOWAARD De fijne kneepjes van het bakkersvak lijken misschien niet haalbaar voor een hobbybakker, maar Piet Borst helpt je daar graag een handje bij. Na jarenlang ambachtelijk bakker te zijn geweest, komt hij nu bij mensen thuis om ze zijn recepten te leren: "Ik heb geen geheimen."

Piet heeft jarenlang zijn eigen bakkerij gehad, waar hij zich specialiseerde in brood en banket. Piet: "Ik had een oom, die was bakker. En daar kwam ik altijd in de vakantie. Daar heb ik het bakkersvak geleerd."

Inmiddels geeft de man nu ook cursussen bij mensen thuis. Dan leert hij je twee receptjes in sessies van drie uur. "Als je denkt, ik wil wat leren maken, dan bel je me op en dan kom ik bij je thuis", vertelt hij. "Ik neem wel altijd mijn eigen spullen en ingrediënten mee."

Piet doet dit vanuit passie voor bakken. "Dit is mijn manier om het vak door te geven. Ik wil wat overbrengen. Dat is eigenlijk mijn opzet."

Foto: NH Nieuws