Ga naar Content
Noord-Holland

Steeds meer stroperij in Noord-Hollandse natuurgebieden

24 november 2017, 11.43 uur · Aangepast 24 november 2017, 12.25 uur
Door: · Foto: Provincie Noord-Holland

NOORD-HOLLAND Stroperij komt steeds vaker voor in Noord-Hollandse natuurgebieden. Om dit tegen te gaan, voert de provincie samen met natuurbeheerders en de politie een handhavingsactie om stroperij aan te pakken.

In een persbericht meldt de provincie dat steeds meer mensen zich schuldig maken aan stroperij. Zo worden onder meer konijnen, paddenstoelen, vissen, mossen en andere planten uit de natuur gehaald en verkocht. Dat is illegaal.

Tijdens de handhavingsactie wordt verscherpt toezicht gehouden op stropers. Ook zullen meer bekeuringen worden uitgedeeld en wordt onderzoek gedaan naar de verkoop van gestroopt materiaal. Daarnaast wil de provincie door middel van een campagne mensen bewust maken over de schade en gevaren van stroperij.

Kleine hoeveelheden
Beheerders zien kleine hoeveelheden voor eigen gebruik vaak door de vingers. Het gebeurt echter regelmatig dat mensen bossen leegstrippen. Hiertegen wordt nu opgetreden door onder andere Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en het Goois Natuurreservaat.