Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport met AZ - FC Twente en Jupiler League

24 november 2017, 11.00 uur · Aangepast 24 november 2017, 18.22 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

AMSTERDAM Een ouderwets voetbalavondje waarin we langs liefst vier voetbalvelden schakelen. Als je vanavond om 19.00 uur je radio inschakelt op NH Sport dan hoor je niet alleen drie Jupiler League-wedstrijden maar ook nog een live-verslag van AZ tegen FC Twente.

De Alkmaarders sloten de vorige speelronde af met een nipte 1-0 zege in Kerkrade op Roda JC.

Lees ook: Seuntjens matchwinner voor AZ tegen Roda JC

Als nummer drie van de eredivisie begint het team van trainer John van den Brom als eerste aan de dertiende speelronde. Met FC Twente als tegenstander treft AZ opnieuw geen hoogvlieger. Maar Roda JC liet zien dat daarvan winnen nog best een opgave kan zijn.

Lees ook: Van den Brom: "Gelukkige overwinning"

Pikant genoeg wordt FC Twente sinds kort getraind door de bij AZ in 2013 ontslagen Gertjan Verbeek. Opvallend is verder dat de Enschedeërs deze competitie buitenshuis geen enkel punt pakte. 

Lees ook: Weghorst terug na schorsing, Friday weer op de bank

Lees ook: Joris van Overeem waakt voor strijdbaar FC Twente

De aftrap in Alkmaar is om 20.00 uur. Klaas Jan Bos is de verslaggever.

Jupiler League
Een trapje lager zijn de clubs in de Jupiler League toe aan speelronde veertien. In Nijmegen is de topper tussen koploper NEC en achtervolger Jong Ajax. Het verschil op de ranglijst bedraagt vier punten en had veel kleiner kunnen zijn als de Amsterdamse beloften afgelopen maandag geen 2-0 voorsprong hadden verspeeld tegen Jong AZ (4-2). Jesper Rasch doet vanaf 20.00 uur voor NH Sport verslag vanuit De Goffert.

Ook Telstar en FC Volendam beleefden weinig vreugde aan de vorige speeldag. Telstar ging op vrijdag onverwacht hard onderuit bij RKC Waalwijk (4-1) en reist opnieuw af naar Noord-Brabant. 

Lees ook: Telstar-speler Toine van Huizen: "We stonden niet ons mannetje vandaag"

Vanavond hoopt trainer Mike Snoei op eerherstel tegen Jong PSV. Op De Herdgang kijkt Rob Wanst vanaf 20.00 uur of dat lukt. 

Lees ook: Telstar-trainer Mike Snoei: "Sodemieter op met die muts"

En in Volendam is het hele seizoen al geen feest. Met slechts één overwinning op zak staat FC Volendam nog altijd laatste. Vanavond komt FC Emmen op bezoek, een ploeg waartegen de Volendammers de laatste jaren nou niet bepaald veel punten pakte. 

Lees ook: FC Volendam moet Veerman missen, maar heeft Kwakman terug

Of de FC die statisieken logenstraft, vertelt Edward Dekker. Ook dit duel begint om 20.00 uur.

De laatste Noord-Hollandse club in de Jupiler League die in actie komt, is Jong AZ dat op bezoek gaat bij FC Dordrecht. Natuurlijk houden we je ook op de hoogte van de ontwikkelingen in dat duel. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Je presentator is Rob Wtenweerde.