Ga naar Content
Noord-Holland

Bagagepersoneel Schiphol voert actie bij incheckbalies voor lagere werkdruk

24 november 2017, 10.00 uur
Door: · Foto: Swissport

SCHIPHOL Medewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport zullen vandaag opnieuw actie voeren op Schiphol. Zij zullen vanmorgen drie uur lang strikt volgens de veiligheidsregels werken, waardoor er naar eigen zeggen langere rijen bij de incheckbalies en gates zullen ontstaan.

Door strikt volgens het boekje te werken, zullen de medewerkers geen oogje meer dichtknijpen bij beschadigd materiaal. Ook zullen koffers die zwaarder zijn dan 25 kilo niet getild worden zonder hulp. Vakbond FNV verwacht niet dat reizigers een vlucht zullen missen door de actie, die van 9.45 uur tot 12.45 uur zal duren.

Lees ook: Stiptheidsacties op Schiphol door Swissport-personeel

Volgens de vakbond is bij Swissport op Schiphol sprake van onderbezetting en onvoorspelbare en onwerkbare werkroosters. De vakbond dreigde al enige tijd met acties bij het bedrijf, om de werkdruk te verlagen.

Drukke kerstperiode op komst
"We zijn nu met 104 collega’s minder dan aan het begin van dit jaar. En hoe gemotiveerd we ook zijn, hoe wij ons best ook doen, met zo’n kleine groep gaan we het in de drukke kerstperiode niet redden. Om over de komende zomer nog maar te zwijgen", vertelt grondstewardess Sanae Akkalouch.

De Swissport-medewerkers werken bij de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform. Zij zorgen voor de dienstverlening aan passagiers van onder andere TUI, Corendon, Singapore Airlines en Turkish Airlines.