Noord-Holland

Samira (35) strijdt voor MS-behandeling in India: "Ik moet verder voor mijn kinderen"

25 november 2017, 17.48 uur

WORMERVEER - WORMERVEER Samira de Kraker (35) uit Wormerveer vecht al jaren tegen haar ziekte Multiple sclerose (MS). In Nederland kunnen artsen niks meer voor haar betekenen, maar in het buitenland kunnen ze dat nog wel. "Uiteindelijk zeiden ze hier na een scan dat dit het is en dat ik ben uitbehandeld."

Een zogenaamde HSCT-behandeling kan het leven van een MS-patiënt enorm verbeteren. "MS zelf is helaas ongeneselijk, maar deze behandeling heeft aantoonbaar effect", vertelt De Kraker. "In Nederland wordt deze behandeling alleen gedaan bij leukemiepatiënten."

In India heeft ze goedkeuring gekregen voor een behandeling. Daarvoor is in totaal 50.000 euro nodig. Een hoop geld, maar ondanks haar ziekte probeert ze het geld zelf in te zamelen.

"Rennen kan niet meer, ik loop langzaam. Ik ben tot aan mijn nek verlamd geweest, praten is vaak lastig geworden." Daarom heeft ze een crowdfunding gestart op haar website: www.battleagainstmybody.com. "Ik ben moeder van vijf kinderen, dus ik moet verder gaan. Zij zijn de reden dat ik nog door ga."