Ga naar Content
Noord-Holland

Drukke avondspits in Noord-Holland: files tot wel 20 kilometer

23 november 2017, 18.25 uur · Aangepast 23 november 2017, 20.20 uur
Door: · Foto: ANP/Remko de Waal

NOORD-HOLLAND Het belooft vanavond een drukke avondspits te worden. Op verschillende wegen staat nu al tien tot twintig kilometer file. Volgens de VID wordt deze vertraging alleen maar groter.

De langste file staat op de A2 richting Utrecht. Daar staan de auto's vanaf knooppunt Holendrecht twintig kilometer stil. Oorzaak hiervan is een ongeval met een motorrijder, waar een traumahelikopter ter plaatse moest komen. 

Mensen die via de A4 reizen moeten rekening houden met veertien kilometer file. Dit komt door meerdere ongelukken bovenop de drukke donderdagavondspits. Bij knooppunt Burgerveen zijn een vrachtwagen en een personenauto op elkaar gebotst. Hierdoor is de rechterrijstrook dicht. Het andere ongeluk was bij Hoofddorp, het is nog onbekend wat hier precies gebeurd is.

Op de A9 richting Diemen staat tien kilometer file, rond knooppunt Diemen. Op de A1 richting Amersfoort staat het verkeer twaalf kilometer vast. De ringweg rond Amsterdam staat ook stil, daar staat in totaal tien kilometer file. Ook op de provinciale wegen is het erg druk, houd rekening met vertragingen tussen de vijf en vijftien minuten.

De VID verwacht dat de files sowieso langer worden.