Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

IJmuidense snackbareigenaar doodsbang na gewapende overval

23 november 2017, 18.50 uur · Aangepast 23 november 2017, 19.17 uur

IJMUIDEN Snackbareigenaar Xiao Feng Zhao is zich rot geschrokken. Gisteravond werd hij overvallen in zijn snackbar Royal, in de IJmuidense Zuiderkruisstraat.

Het was rond 19.00 uur en hij was alleen, toen er opeens een man in zijn zaak stond die met een groot mes de inhoud van de kassa opeiste. De snackbar-eigenaar vluchtte naar het kantoortje achter de zaak en zag vanuit daar hoe de overvaller de inmiddels afgesloten kassa probeerde open te maken. Dat mislukte, net als zijn poging dan maar de hele kassa mee te nemen. Hij verdween zonder buit.

Lees ook: Overval op snackbar in IJmuiden

Het is al de derde keer dat Xiao Feng Zhao met een overval wordt geconfronteerd, maar niet eerder was het zo heftig als gisteravond. "Ik was heel bang. Die man had een enorm mes bij zich. Ik heb slecht geslapen vannacht. Ik lag te zweten en heb naar gedroomd", vertelt hij. 

Maar het werk gaat door en dus opende Feng Zhao zijn zaak vanmorgen gewoon weer. "Ik moet geld verdienen en de kinderen moeten naar school. Dus ga ik gewoon door."

Van de overvaller, die te voet op de vlucht sloeg, ontbreekt nog elk spoor. Mensen die meer weten of iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie.