Ga naar Content
Noord-Holland

Rapper JayJay krijgt 14 jaar cel voor medeplegen liquidatie Amsterdam-Zuidoost

23 november 2017, 15.14 uur · Aangepast 23 november 2017, 16.04 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Jason L., ook wel bekend als JayJay of Djagga Djagga, is vandaag veroordeeld tot 14 jaar cel met aftrek van voorarrest voor het medeplegen van de liquidatie van Abderrahim Belhadj. Het slachtoffer werd vorig jaar mei van dichtbij doodgeschoten in de portiek van de flat Kikkenstein in Amsterdam- Zuidoost.

Jason L. (25) werd ervan verdacht dat hij het 29-jarige slachtoffer via Whatsappberichtjes naar lokte. Ook werd hij beschuldigd van medeplegen van moord. Het Openbaar Ministerie had zestien jaar tegen L. geëist.

Lees ook: Man doodgeschoten bij flat in Amsterdam-Zuidoost

Volgens de rechter is niet bewezen dat  L. de liquidatie uitlokte. Wel acht de rechtbank bewezen dat Jason L. schuldig is aan het medeplegen van de moord. Zo was er volgens de rechter sprake van een nauwe samenwerking tussen Jason L. en de schutter. Met een bericht via Snapchat stuurde L. de schutter naar de flat.

Twee jaar jeugddetentie
Jason L., voormalig lid van de rapformatie Green Gang, kent een lange schimmige carrière die begon met een gewelddadige schietpartij op de Bijlmerdreef. Hiervoor heeft de toen 17-jarige L. twee jaar jeugddetentie gekregen. 

Het is niet bekend of Jason L. in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.