Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Michael (22) sinds maandag vermist uit GGZ-instelling Castricum

23 november 2017, 16.45 uur · Foto: Privéfoto

CASTRICUM De familie van de 22-jarige Michael uit Castricum maakt zich ernstige zorgen over zijn gezondheid. De man is maandag rond 13.00 uur weggelopen uit de GGZ-instelling Dijk en Duin in die plaats. Mensen worden verzocht om naar Michael uit te kijken: hij heeft dringend medicijnen nodig.

Samen met een begeleider ging Michael naar de huisarts voor een wondje bij zijn oog. "Toen is hij hard weggerend en de begeleider is niet achter hem aangegaan", vertelt Michaels moeder Diana aan NH Nieuws. De begeleider is Michael vervolgens al snel uit het oog verloren. "Dat was een klap in mijn gezicht."

Dit is niet de eerste keer dat Michael is weggelopen: al eerder vluchtte hij vanuit de instelling naar zijn moeder in Zaandijk. "Ik heb hem met liefde binnengelaten, maar heb daarna ook de politie gebeld. Hij heeft gewoon hulp nodig", aldus Diana.

Verlamd
Diana hoopt dat haar zoon snel wordt gevonden. Als Michael zijn medicijnen niet inneemt, kan hij namelijk verstijfd of zelfs verlamd raken. De 22-jarige man draagt een paar blauwe Nikeschoenen, een spijkerbroek en een groen shirt met daarover een zware trui. Hij is 1.76 meter lang, heeft donkerblond haar en is kalend.

Mensen die Michael zien worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.