Ga naar Content
Noord-Holland

Dode en gewonden bij schietpartij zijn Amsterdamse tieners

23 november 2017, 12.01 uur · Aangepast 23 november 2017, 15.46 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services

AMSTERDAM Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Amsterdam van vannacht is een 19-jarige Amsterdammer. Ook de drie gewonden zijn Amsterdammers van 18 en 19 jaar oud.

Nadat de politie rond 00.50 uur is gealarmeerd, treffen agenten op de Kattenburgerkade vier slachtoffers aan. Een van hen is op dat moment al overleden, de andere drie worden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zij bleken alle drie geraakt door afgevuurde kogels maar waren nog wel aanspreekbaar. 

Lees ook: Dode en gewonden bij schietpartij in Amsterdam

De politie gaat er niet van uit dat het gaat om een gerichte actie. Er wordt meer rekening gehouden met een ruzie die aan het schieten vooraf is gegaan, aldus een woordvoerder.

Getuigen vertelden de politie dat een man ter hoogte van de Leeuwenwerf plotseling op een groep van vier of vijf mannen begon te schieten. De recherche is vervolgens een groot onderzoek gestart. Om te achterhalen wat er exact is gebeurd, komt de politie graag in contact met andere getuigen. Zij kunnen de politie bereiken op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.