Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Overval op snackbar in IJmuiden

22 november 2017, 20.18 uur · Aangepast 23 november 2017, 12.45 uur · Foto: Inter Visual Studio

IJMUIDEN Een snackbar aan de Zuiderkruisstraat in IJmuiden is vanavond het doelwit geweest van een overval. Rond 18.50 uur werd de zaak overvallen.

De 54-jarige eigenaar was alleen in de zaak toen de dader binnen kwam. Hij was gekleed in een dikke jas en had zijn capuchon over zijn hoofd getroffen zodat hij bijna niet herkenbaar was.

De eigenaar had al eerder een overval meegemaakt en wist daarom hoe hij moest reageren. De man stond achter de toonbank en vertrok via een deur achter hem toen de dader hem bedreigde. De overvaller probeerde geld mee te nemen, maar dat lukte niet. Hij is zonder buit vertrokken. 

Zoekactie
Direct na de overval werd er een grote zoekactie op touw gezet. Mensen werden via een Burgernetmelding gevraagd uit te kijken naar een donker geklede, kale man. De politie heeft met een diensthond de buurt afgezocht, maar de dader is niet gevonden. 

De politie is nog op zoek naar getuigen. Mensen die meer weten of iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844, of anoniem via 0800 7000.

Inter Visual Studio