Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Dronken man rijdt in op auto en bedreigt omstanders met mes

22 november 2017, 18.45 uur · Foto: Google Maps

DEN HELDER Een dronken man heeft gisteravond flink huisgehouden na een verkeersruzie. Hij achtervolgde een bestuurder op de Hortensiastraat en reed daar vervolgens op de Kamperfoeliestraat opzettelijk op in. Vervolgens bedreigde hij willekeurige omstanders met een mes.

Op de Facebookpagina van de Politie Den Helder is te lezen dat de man voor die actie gevaarlijk door de Jeruzalembuurt reed. Meerdere mensen moesten voor de roekeloze chauffeur uitwijken. Toen een omstander vervolgens wat zei van zijn dollemansrit, werd deze bedreigd met een mes.

De man, die zich inmiddels de woede van een flink aantal mensen op de hals had gehaald, sloeg vervolgens ook nog in op de motorkap van een ander voertuig. Toen agenten arriveerden troffen ze in zijn auto enkele messen aan. De bestuurder bleek een 33-jarige man uit Den Helder, die zwaar onder invloed van alcohol was.

Na een snelle check bleek dat de Heldenaar al vaker was aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was bovendien al zeven jaar niet meer geldig.