Ga naar Content
Noord-Holland

KLM: Na nog eens 54 geannuleerde vluchten morgen alles weer normaal

22 november 2017, 15.00 uur
Door: · Foto: Luchtverkeersleiding Nederland

SCHIPHOL Luchtvaartmaatschappij KLM heeft na de systeemstoring van gisteren bij Luchtverkeersleiding Nederland vandaag in totaal nog eens 54 vluchten moeten annuleren. Het gaat om vluchten binnen Europa die bovenop de 80 geannuleerde vluchten van gisteren komen.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Tegen het eind van gisterochtend werd Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) getroffen door een storing in het luchtverkeersleidingsysteem. De storing werd pas in de namiddag hersteld, waardoor er 208 vluchten werden geannuleerd. KLM annuleerde er daarvan 80.

54 vluchten
Een woordvoerder van KLM laat NH Nieuws weten dat pas morgen de normale dienstregeling kan worden opgepakt en dat de maatschappij door de nasleep van de storing bij LVNL vanochtend 44 vluchten heeft geannuleerd en er vanmiddag nog 10 schrapt. Sommige vliegtuigen van KLM waren door de systeemstoring gestrand in het buitenland.

Lees ook: 175 gestrande reizigers Schiphol op veldbedden na storing

KLM heeft gisteravond 2000 passagiers in hotels ondergebracht. Voor reizigers waar geen hotel meer voor beschikbaar was, heeft Schiphol gisteren veldbedden neergezet in de lounges. 175 passagiers hebben vannacht op zo'n veldbed geslapen.