Ga naar Content
Noord-Holland

Slachtoffer (75) overval Hem op hoofd geslagen en van auto beroofd

22 november 2017, 13.30 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

HEM Het slachtoffer van de gewapende overval in Hem van gisteravond is de 75-jarige bewoner van het pand. De man werd door een van de overvallers op z'n hoofd geslagen.

Hoewel het aanvankelijk om een overval op een bedrijf leek te gaan, heeft de politie laten weten dat een woning aan de Hemmerbuurt het doelwit was.  

Toen rond 18.30 uur de deurbel ging, waren de 75-jarige bewoner en zijn vrouw beiden thuis. Direct nadat de man de deur opende, werd hij naar binnen geduwd en baanden de twee overvallers zich een weg naar binnen.  

Lees ook: Gewonde bij gewapende overval op bedrijf in Hem

Een van de overvallers sloeg de bewoner op z'n hoofd, waarna een worsteling ontstond. Die worsteling werd gewonnen door de overvallers, die hem daarna onder bedreiging van een wapen sommeerden zijn autosleutels af te geven.  

Overval tankstation
De daders gingen er vervolgens in de grijze Volvo V40 van het slachtoffer vandoor. Vermoedelijk zijn zij richting Enkhuizen gereden om daarna via de Houtribdijk koers richting Lelystad te zetten. Daar werd rond 19.10 uur een overval op een tankstation gepleegd waarbij de Volvo werd gezien.  

De politie komt graag in contact met getuigen van de overval. Ook mensen die gisterenavond de Volvo met de cijfer-lettercombinatie 213-Z in het kenteken hebben zien rijden, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.