Ga naar Content
Noord-Holland

Reorganisatie bij TMG: 150 banen weg en meer focus op Noord-Holland

22 november 2017, 09.48 uur · Aangepast 22 november 2017, 13.15 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM De Telegraaf Media Group (TMG) heeft vandaag haar nieuwe plannen bekend gemaakt. Het bedrijf is van plan om de komende jaren 150 banen te schrappen en zich meer te focussen op Noord-Holland. Er verdwijnen een aantal edities van het Noordhollands Dagblad.

Omdat TMG meer gaat samenwerken met haar nieuwe eigenaar, het Belgische Mediahuis, worden er veel ondersteunende functies overbodig. Daarnaast ondergaat het mediabedrijf een reorganisatie op redacties van haar regionale kranten. 

Lees ook: Ondernemingsraad TMG stemt toch in met bod Mediahuis

De TMG is onder andere eigenaar van het Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander. Bij de kranten wordt in de toekomst meer focus gelegd op Noord-Holland en het aantal edities, nu zestien, gaat geleidelijk minder worden. In de plannen van TMG staat ook dat zij van vijf naar twee websites willen gaan. 

Lees ook: Protestkaarten tegen bezuiniging Noordhollands Dagblad overhandigd

TMG zet de voorgenomen reorganisaties op de redacties van zijn regionale kranten door. Die werd afgelopen jaar stilgelegd toen een biedingsstrijd losbarstte tussen Mediahuis en Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. Wel is het aantal banen dat daar verloren gaat teruggebracht van 45 naar 25, zei een woordvoerster.