Ga naar Content
Noord-Holland

Graffitispuiter besmeurde 17 treinen

21 november 2017, 22.43 uur
Door: · Foto: Politie

HAARLEM De man die deze zomer meerdere treinen besmeurde met graffiti, heeft in totaal zeventien treinen beschadigd met zijn 'creaties'. De totale schade die hij heeft aangericht, bedraagt zo'n 400.000 euro.

In het programma Opsporing Verzocht werd vanavond aandacht gevraagd voor de zaak. De man, die vermoedelijk begin dertig is, heeft aan de binnen- en buitenkant van de treinen verschillende 'tags' achtergelaten. In al zijn tekeningen komen de letters WAL terug.  

Lees ook: Man die treinen besmeurt meldt zich niet: NS zet beelden online

Het herstellen van de zeventien treinen is zo duur, omdat de graffitispuiter een verf heeft gebruikt waarin een soort zuur is verwerkt. Daarmee wordt de eigen verflaag van de trein beschadigd. Bij drie treinen was de schade zo groot, dat ze helemaal opnieuw geschuurd moesten worden. 

Melden
De man had tot 1 november de tijd om zich te melden bij de politie. Als hij dat niet zou doen, zou zijn foto verspreid worden. Dat is inmiddels gebeurd. Mensen die de man herkennen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto: Politie