Ga naar Content
Sport

Zaalvoetballers 't Knooppunt met veel blessuregevallen tegen FC Barcelona

21 november 2017, 18.57 uur · Aangepast 21 november 2017, 21.29 uur
Door: · Foto: Said Ouasti zvv 't Knooppunt

PESCARA De zaalvoetballers van 't Knooppunt beginnen met veel blessuregevallen aan het Europese duel tegen FC Barcelona. In Pescara spelen de Amsterdammers drie wedstrijden voor de Futsal Cup, de Champions League in het zaalvoetbal. 't Knooppunt zit bij de laatste zestien.

Dinsdagmiddag kwam de ploeg van trainer Hicham Ben Hammou aan in Italië. "Het grote vraagstuk is nu de fitheid van de spelers", zegt Ben Hammou. Afgelopen vrijdag konden zeven spelers niet mee doen in het met 3-2 gewonnen competitieduel tegen stadsgenoot asv LEBO. "Wij hebben goede hoop dat we een aantal spelers kunnen oplappen. Sommige spelers gaan de wedstrijd tegen FC Barcelona sowieso niet halen." 

Geen fitte ploeg
Voor trainer Ben Hammou wordt het onderscheid maken tussen willen en kunnen. "Alle spelers willen spelen. Maar niet allen kunnen. Je moet maximaal kunnen brengen, want anders wordt het moeilijk. We hadden er graag met een fitte selectie heen gegaan", zegt de balende trainer. 

Spaanse topclub
Ook in de zaal is FC Barcelona van wereldklasse. De topclub uit Spanje heeft volgens Ben Hammou ook bij de zaalploeg een erg professionele uitstraling. "Als je met zo een staf en met zulke goede spelers kan werken is dat geweldig." De Catalanen wonnen in het seizoen 2013/2014 de Futsal Cup. 

Altijd kans
"Wij hebben deze ronde niet voor niks gehaald. Er is altijd kans op een overwinning", zegt Ben Hammou. "Maar we moeten wel realistisch zijn. De top speelt bij Barcelona dus normaal gesproken halen we de volgende ronde niet. Maar dat dachten we de vorige ronde ook en toen haalden we het wel. Er is een kleine kans en die pakken we aan."

Top van Europa
De twee andere tegenstanders van 't Knooppunt in de poule zijn Pescara en het Servische Ekonomac. "Zij zijn elke dag met zaalvoetbal bezig en hebben dus de tijd om ons te bekijken. Ik weet zeker dat ze ons serieus nemen. Ze denken echt niet dat ze dat klusje makkelijk gaan klaren", zegt Ben Hammou. 

Geen schoolreisje
Woensdag om 17.30 uur begint de wedstrijd tegen Barcelona. Donderdag is de aftrap tegen Pescara en zaterdag spelen de Amsterdammers tegen de Serven. "We hebben een strak schema. Vrijdags hebben de spelers een aantal uur voor zichzelf, maar het is zeker geen schoolreisje", sluit de trainer af.