Ga naar Content

Alkmaars restaurant bestolen van dure wijnen: "Ik hoop dat ze zich verslikken”

ALKMAAR De eigenaren van het Alkmaarse restaurant IJkgebouw vinden de groep die in de nacht van zondag op maandag de mooiste wijnen uit hun wijnkelder stal 'kansloos'.

De inbrekers maakten een puinhoop van de eetgelegenheid en richtten voor 10.000 euro aan schade aan. En dat terwijl ze van tevoren hadden moeten weten dat er geen geld aanwezig was in het pand. 

Het restaurant heeft namelijk een beleid dat klanten alleen kunnen pinnen. Er is dus geen geld aanwezig in het pand. Dat wordt aangegeven met een bord 'pin only' bij de ingang. "Als ze gewoon de bordjes hadden gelezen, moesten ze weten dat er niks te halen viel", aldus Ramona Nijssen tegen NH Nieuws. 

Lees ook:  Inbrekers Alkmaars restaurant blijken connaisseurs: "Mooiste wijnen van de kaart meegenomen"

Omdat de inbrekers geen geld konden vinden, hebben ze de wijnvoorraad maar meegenomen. "Ik kan mij voorstellen dat de daders niet gewend zijn om zulke mooie flessen wijn te drinken.", vertelt eigenaar en vinoloog Marcel Hansen, “Eigenlijk hoop ik een beetje dat ze zich verslikken.”

Inmiddels zijn er in en om het restaurant extra camera's geplaatst in de hoop dat er niet nog een keer ingebroken wordt. 

Foto: IJkgebouw