0
Whatsapp

Noord-Holland

Goederenbank bestolen van bus: "We kunnen spullen nu niet meer bij mensen brengen"

21 november 2017, 18.44 uur

BUSSUM Voor de Bussumse Goederenbank "Elk Gooisch Matras Komt Van Pas" was het het afgelopen weekend flink schrikken. Hun bus werd gestolen en de dief crashte vervolgens tegen een boom. De verdachte nam de benen, maar de belangrijke bus is niet meer te gebruiken.

"Onwijs balen! We kunnen de spullen nu niet meer bij mensen thuisbrengen", vertelt medewerker Eveline Smits van Oyen aan NH Nieuws. Bij de goederenbank in Bussum komen vooral statushouders en Voedselbankklanten. Ze hebben vaak een huis toegewezen gekregen, maar zitten zonder meubels en vervoer. Vrijwilligers van de stichting bezorgen de spullen daarom bij de mensen thuis. Zonder bus kan dat niet.

Lees ook: Bestuurder rijdt bestelbus in de prak tegen boom

Aanstaande zaterdag organiseert de stichting een bazaar in de gymzaal aan de Piet Heinlaan 54 in Bussum, waar mensen spulletjes kunnen kopen. Alle beetjes helpen, want de opbrengst is bedoeld voor een nieuwe bus. Op Facebook roepen mensen inmiddels ook op om geld te doneren. 

"Dat vind ik echt onwijs schattig", aldus Eveline. "En dan denk ik ook, 'uit zoiets vervelends komen zulke mooie dingen'. Dat vind ik dan wel echt fantastisch hoor!" Wil je de goederenbank steunen in hun zoektocht naar een nieuwe bus? Dat kan via NL41TRIO 0338661220 t.nv. Stichting Broedplaats Gooise Meren. 

Inter Visual Studio / NH
Inter Visual Studio / NH
Whatsapp