Ga naar Content

Ajax-trainer Michael Reiziger: "We gaven de voorsprong kinderachtig uit handen"

ALKMAAR Het leek een makkelijke avond te worden voor Jong Ajax. Na de 0-1 bleven de Amsterdammers kansen krijgen en dit resulteerde in een tweede treffer. Maar de Alkmaarders kwamen terug en wonnen de wedstrijd zelfs met 4-2. "Wij gaven het kinderachtig uit handen", zegt trainer Michael Reiziger.

"Tot de 2-0 waren wij de betere ploeg. Zelfs daarna hadden wij nog de controle", zegt Reiziger. Zijn ploeg had in de eerste helft meer kansen dan in de tweede helft. AZ rook bloed en verzilverde drie mogelijkheden tot doelpunt. "Aan het einde had AZ het beste van het spel."

Van Jong AZ naar Jong Ajax
"Dit is heel teleurstellend. We hadden na de 2-0 de derde treffer moeten maken. Nu laten we AZ terug komen", zegt Ajax-speler Teun Bijleveld. Hij speelde vorig jaar nog bij Jong AZ, maar speelt nu voor de Amsterdammers. "Ik had graag willen scoren. Ik heb acht jaar bij AZ gespeeld en dat was een geweldige tijd."

Lees ook: Pijnlijke nederlaag van Jong Ajax bij Jong AZ

Ondanks de nederlaag staat Jong Ajax nog altijd op plek twee in de Jupiler League. Het gat met koploper NEC is vier punten. Aan die achterstand kunnen de Amsterdammers vrijdag iets doen. Dan speelt Jong Ajax namelijk in de Goffert tegen de Nijmegenaren.