Ga naar Content
Noord-Holland

Waar zijn de vuurwerkvrije zones in onze provincie? Check ze hier!

20 november 2017, 18.10 uur · Aangepast 22 november 2017, 16.20 uur
Door: · Foto: Shutterstock / NH

NOORD-HOLLAND In 21 van de 48 gemeenten in Noord-Holland zullen tijdens de jaarwisseling één of meerdere vuurwerkvrije zones worden ingesteld. Dat blijkt uit een rondgang van NH. In die zones is het afsteken van vuurwerk verboden.

Ieder jaar laait de discussie over het afsteken van vuurwerk weer op. Zwaar letsel, duizenden euro's aan schade en dieren die een helse nacht beleven. Incidenten zijn eerder regel dan uitzondering. Daarom kijken gemeentebesturen de laatste jaren nauwkeurig naar plekken waar het afsteken van vuurwerk extra risico met zich meebrengt.

Lees ook: Vuurwerkvrije zone Hilversum een succes

Na een rondvraag die vorig jaar in dezelfde periode werd gedaan, bleek dat 'slechts' 12 gemeenten van plan waren vuurwerkvrije zones in te stellen. Kijk hieronder of er tijdens de komende jaarwisseling vuurwerkvrije zones zijn in jouw gemeente.



Wij zijn ook benieuwd naar jouw mening over vuurwerk en doen op dit moment onderzoek onder deelnemers van het NH Panel. Ook meedoen? Meld je aan en dan krijg je zo snel mogelijk een uitnodiging voor het onderzoek. Meedoen aan de enquête kan tot en met dinsdag 28 november.