Ga naar Content
Noord-Holland

Dit zijn de schoonste plekken om te winkelen in Noord-Holland

20 november 2017, 17.30 uur · Aangepast 20 november 2017, 23.06 uur
Door: · Foto: ANP / Koen van Weel

NOORD-HOLLAND Lekker winkelen zonder kauwgom, uitgedrukte peuken of snoeppapiertjes onder je schoenen? Dan moet je naar Zaanstad. Deze gemeente is vandaag door NederlandSchoon uitgeroepen tot 'Grootste gemeente met de meest schone winkelgebieden van Nederland 2017'.

Zaanstad duwt hiermee Haarlemmermeer, de winnaar van vorig jaar, naar de tweede plaats. De wethouder van Zaanstad, Leny Vissers-Koopman, nam de prijs in ontvangst. "Het is een onwijs grote verrassing en ik ben héél trots op alle medewerkers", liet Vissers-Koopman weten aan NederlandSchoon. 

Lees ook: Haarlemmermeer heeft schoonste winkelgebied

Maar er is nog een categorie waarbij een Noord-Hollandse stad in de prijzen viel. De Ferdinand Bolstraat in Amsterdam is bekroond tot Grootste Stijger van dit jaar. Het winkelgebied stond vorig jaar nog op plek 518, maar is dit jaar op de 142ste plaats beland.

Op de ranglijst van 'Schoonste winkelgebieden van Nederland' is onze provincie iets minder goed geëindigd. Pas op de tiende plaats staat het eerste Noord-Hollandse winkelgebied op de lijst: de Stephensonstraat in Haarlem.

In totaal waren er in heel Nederland 576 winkelgebieden in de race. in Noord-Holland streden ongeveer 108 winkelcentra voor de verschillende titels.