Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Ouders van doodgereden Fleur vertellen hun verhaal: "Ze is nog even wakker geweest"

20 november 2017, 19.20 uur · Aangepast 28 september 2018, 16.43 uur

LOOSDRECHT/HILVERSUM De 19-jarige Fleur Balkestein uit Hilversum, die vorig jaar overleed nadat ze werd aangereden bij een straatrace, heeft na het ongeluk nog met haar ouders kunnen praten. Ze ontwaakte uit haar coma terwijl ze zwaargewond in het ziekenhuis lag. Dat zeggen haar ouders vanavond in NH Reportage.

"Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk. Er zijn constant van die momenten dat je getriggerd wordt. Als ik muziek hoor bijvoorbeeld. Zelfs bij de McDonalds denk ik, moet ik voor Fleur ook nog wat bestellen." Fleur wordt intens gemist door haar vader, moeder, broer en zus, familie en vrienden.

Lees ook: Zus doodgereden Fleur: "Onmenselijk dat dader geen berouw toont"

Ruim anderhalf jaar geleden krijgen zij het verschrikkelijke bericht dat Fleur betrokken is bij een zwaar ongeluk. Ze is aangereden door een beschonken bestuurder die bezig is met een straatrace met zijn zoon. In twee snelle auto's scheuren ze door Loosdrecht. Het gaat mis als de nietsvermoedende Fleur in haar auto de Loosdrechtsedijk op wil rijden.  

Sirenes
"Het was hemelsbreed een kilometer van mijn huis", vertelt Fleurs vader. "Ze zou die avond nog langskomen. En dan hoor je allemaal sirenes gaan en denk je 'het is goed raak'. Op dat moment had ik nog geen idee van dat het Fleur zou kunnen zijn. Op een gegeven moment kreeg ik een telefoontje van mijn ex. Toen was het meteen raak."

Lees ook: Emotionele verklaring van ouders en zus doodgereden Fleur: "Jullie hebben haar toekomst ontnomen"

De 19-jarige Fleur stond aan het begin van een mooie toekomst. Ze leefde voor haar werk als kapper en wilde haar eigen zaak beginnen. "Voor mij was Fleur ook nog mijn kleine meisje. Ze was heel zelfstandig, wist wat ze wilde, maar ze kon ook nog heel aanhankelijk zijn. Het kleine meisje zat nog steeds in haar", vertelt vader Robert Balkestein. "Fleur leefde voor haar werk. Ze was een kapper in hart en nieren", zegt haar moeder, Mariëlle Ten Rouwelaar.

Hoop
De zwaargewonde Fleur wordt opgenomen op de intensive care in Utrecht. Ze leeft nog twee weken. Even lijkt het zelfs beter met haar te gaan als ze ontwaakt uit haar coma. Robert: "We kregen weer hoop en het ging ook beter. Dat het dan uiteindelijk toch fataal afloopt, kwam opnieuw als een klap."

Lees ook: Vier jaar cel voor doodrijden 19-jarige Fleur

"We hebben nog met haar kunnen praten. Ik vraag mij vaak af wat ze er nu nog van zou weten als ze nog had geleefd," vertelt Mariëlle. "Ik denk heel weinig. Maar er kwamen in die weken wel weer trekjes van Fleur boven. Het is een cliché maar je moet verder. Wat voor mij heel erg helpt is eraan te denken wat Fleur zou doen. Zij zou ook doorgaan en zeggen 'kom op we gaan ervoor'. Daarmee probeer ik mezelf nu staande te houden."

Bekijk de volledige interviews met de ouders van Fleur hier: 

Video #173981
Video #173982
NH Nieuws