Ga naar Content

Van den Brom: "Gelukkige overwinning"

KERKRADE Trainer John van den Brom was na afloop Roda JC - AZ (0-1) duidelijk en eerlijk in zijn analyse. De oefenmeester vond de overwinning van zijn team niet helemaal terecht. "Ik vind niet dat we heel goed hebben gespeeld, maar ook niet heel slecht."

"Ik vind dat we goed hebben verdedigd, het middenveld was stabiel. Alleen voorin vond ik ons slordig, onnauwkeurig en maakte we verkeerde keuzes. Daardoor hebben we het ons zelf heel lang moeilijk gemaakt. Het was daarom wel een gelukkige overwinning." Vervolgt Van den Brom zijn terugblik op de wedstrijd in de catacomben van het Parkstad Stadion.

Zonder de geschorste Wout Weghorst, was de voorhoede van AZ volgens de Alkmaarse oefenmeester de zwakste linie in Zuid-Limburg. Al vond Van den Brom dat Fred Friday niet faalde. "Ik vind dat Fred binnen zijn mogelijkheden heeft gespeeld. Hij is geen Wout Weghorst. Als we hem beter hadden bediend, dan was het voor hem ook makkelijker geworden."

Van den Brom: "Blij voor hem"
De matchwinner was Mats Seuntjens. De middenvelder viel twintig minuten voor tijd in en maakte zijn eerste officiele treffer voor de Alkmaarders. Van den Brom was oprecht blij voor zijn pupil. "Als je hem op training soms ballen ziet binnen schieten, dan denk je hoe is het mogelijk dat hij gezien z'n aantal minuten nog geen goal heeft gemaakt. Hij is er nu overheen hoop ik. Ik ben blij voor hem, maar hij moet eigenlijk op zijn positie minimaal vijf tot tien goals maken."

Lees ook: Doelpuntenmaker Mats Seuntjens: "Ik heb er lang op gewacht"

AZ staat door de overwinning gedeeld tweede op de ranglijst. In de volgende speelronde nemen de Alkmaarders het vrijdag thuis op tegen FC Twente. Uiteraard live te volgen via NH Sport op de radio.

Foto: Pro Shots/Henk Korzelius