Ga naar Content
Noord-Holland

148 verdachten aangehouden in Amsterdam tijdens burgeractie politie

19 november 2017, 17.30 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM (AT5) Openlijk drugsgebruik, het bezitten van harddrugs, dealen, straatrovers en zakkenrollers. In totaal heeft de politie 148 verdachten aangehouden tijdens een zogenoemde 'burgeractie' op de Amsterdamse Wallen.

Veruit de meeste aanhoudingen waren drugsgerelateerd, 72 in totaal. De aanhoudingen liepen uiteen van het openlijk gebruiken tot het bezitten of dealen van harddrugs. Ook nepdrugs zorgde voor de nodige aanhoudingen. 

Lees ook: VIDEO: Spectaculaire beelden van uit de hand gelopen drugsdeal

Daarnaast werden er ook vijftien mensen aangehouden omdat ze aan het bedelen waren. Achttien mensen verstoorden de openbare orde en moesten daarom mee naar het politiebureau. Verder werden er twee straatrovers en twee zakkenrollers aangehouden. Een persoon had pepperspray bij zich en moest zich ook op het politiebureau verantwoorden.

Actie gewenst
De politie is tevreden met het resultaat dat werd behaald door de agenten in burger. De aanhoudingen werden verricht in zeven verschillende diensten. "De resultaten tonen aan dat dit soort acties zeer gewenst zijn en we zullen hier dan ook mee door blijven gaan", aldus de politie.