Ga naar Content

AFC verlaat de laatste plek na winst op De Dijk

AMSTERDAM AFC heeft de hatelijke laatste plek in de tweede divisie overgedaan aan Jong Sparta. Dat deed de ploeg van trainer André Wetzel door de stadsderby bij De Dijk in Schellingwoude te winnen met 2-1. AFC staat nu zeventiende met tien punten uit twaalf duels. De Dijk zakte door het verlies een plekje en staat twaalfde met vijftien punten uit twaalf wedstrijden.

De Dijk – AFC
13’ 0-1 Thomas van den Houten
42’ 0-2 Eelke de Graaf
52’ 1-2 Jack Tuijp

"Ik ben tevreden met het het resultaat en het spel van de eerste helft. In de slotfase kon de gelijkmaker nog vallen, maar dat hebben wij de afgelopen wedstrijden ook gehad", sprak AFC-trainer André Wetzel na afloop. Doelpuntenmaker Thomas van den Houten was ook blij met de drie punten. "De eerste helft was goed. De tweede helft was overleven. Aan het einde hadden wij geluk, maar ik ben heel erg blij met de drie punten", sprak Van den Houten na afloop. 

"Ik baal natuurlijk. Ik denk dat wij vandaag een onverdiende nederlaag hebben geleden. Ik zeg niet dat wij fantastisch hebben gespeeld, maar wij hebben ook een aantal kansen gehad om een beter resultaat te halen. Met alle perikelen van de laatste weken is dit nog een extra slagje", aldus ASV De Dijk-trainer Jochem Twisker.  

Opstelling De Dijk: Bijl; Verschraagen, Kuipers, Baten, Ruder, Loukili, Tuijp, Tol, Sahadewsing, Westmaas, Idrissi

Opstelling AFC: Zonneveld; Willemsen, Rietveld, Kwee, Kulhan, de Graaf, Bosma, Jansen, Hoek, v.d.Houten, Huisman