Ga naar Content
Noord-Holland

Hoornse Kungfu-school wint zeven keer goud in Oslo

19 november 2017, 14.47 uur · Aangepast 19 november 2017, 15.42 uur
Door: · Foto: Minh-Zone

HOORN Wie denkt dat wij Nederlanders alleen goed zijn in voetbal en schaatsen heeft het mis. Want tegenwoordig blinken wij ook uit in de Chinese vechtkunst Kungfu. Dat bewezen de zeven leden van de Hoornse Kungfu-school Minh-Zone. Zij behaalden op het Olso Wushu Open allemaal een gouden plak.

Trainer en eigenaar van de school, Minh Vu, is zeer te spreken over de prestaties van zijn pupillen. "Het is heel bijzonder dat zo'n klein land goed presteert op een groot toernooi. In Nederland is er maar een kleine groep die aan Kungfu doet. De meesten kennen het alleen van de films van Bruce Lee en Jackie Chan. De kinderen van de animatiefilm Kungfu Panda", aldus een trotse Vu. 

Lees ook: Nieuw-Venneper is de nieuwe kungfu-kampioen: "Ik ben echt megatrots"

De twee uitblinkers van de groep waren Quincy Pham en Niké Baank. Zij behaalden samen twee gouden, twee zilveren en 1 bronzen medaille. De kinderen onder de leeftijd van twaalf jaar behaalden allemaal een gouden plak vanwege een bijzondere wet van de Noorse sportbond. "Zij hebben een regel dat kinderen onder de twaalf niet met elkaar mogen strijden. Ze spelen wel competitie, maar iedereen is een winnaar", vertelde Vu. 

'Officieus'
De goede prestaties in Oslo bieden hoop in de richting van het EK volgend jaar. "We hebben laten zien dat we in een sterk deelnemersveld, met onder meer Rusland, kunnen winnen. Dit kampioenschap wordt dan ook wel een 'officieus' Europees Kampioenschap genoemd. In 2018 wordt het 'echte' EK georganiseerd. Dit was een goede oefening voor het echte werk."