Ajax werkt met monsterscore tegen NAC flink aan doelsaldo

18 november 2017, 22.54 uur · Aangepast 18 november 2017, 23.48 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

BREDA Ajax had een fijne avond in Breda en won met 8-0 van NAC. De grootste uitzege ooit in de eredivisie van Ajax en de grootste thuisnederlaag ooit voor NAC. De Amsterdammers stonden binnen een half uur al op een 4-0 voorsprong en bij de rust was het 5-0 door twee doelpunten van Matthijs de Ligt, twee van de kersverse international Donny van de Beek en een goal van David Neres. In de tweede helft scoorde Lasse Schöne uit een penalty, Huntelaar pakte zijn goal mee en V.d. Beek voltooide zijn hattrick.

De verdediging van NAC leek af en toe wel gatenkaas en Ajax maakte daar dankbaar gebruik van. De ploeg oogde fris na de onderbreking voor de nationale teams en NAC werkte eraan mee dat het een fijne avond werd voor de Amsterdammers. Matthijs de Ligt kopte Ajax na dertien minuten voor het eerst op voorsprong uit een corner. Het was zijn eerste goal van het seizoen.

13’ ⚽️ GOAL! De Ligt 0-1.#ajax #nacaja#deligt #eredivisie pic.twitter.com/gnmys3rtCG

— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) November 18, 2017

Donny van de Beek 0-2
Vijf minuten later trok Justin Kluivert de bal goed voor vanaf de achterlijn en gleed Donny van de Beek de bal binnen voor de 0-2.

18’ ⚽️ GOAL! Van De Beek 0-2.#ajax #nacaja#vandebeek #eredivisie pic.twitter.com/TD7FZoUcgT

En dat was twee voor V.d. Beek
In de 26e minuut draaide Van de Beek simpel weg bij zijn tegenstander en schoot de bal achter keeper Birighitti.

26’ ⚽️ GOAL! Van De Beek 0-3.#ajax #nacaja#vandebeek #eredivisie pic.twitter.com/BcerkDT3ev

Nog voor er een half uur was gespeeld maakt David Neres er 0-4 van na een soort een-tweetje met een NAC-speler.

29’ ⚽️ GOAL! Neres 0-4.#ajax #nacaja#neres #eredivisie pic.twitter.com/E49tiRYZFn

Tweede van De Ligt
Nadat Matthijs de Ligt in de 33e minuut de 0-5 scoorde, hieven de supporters van NAC het 'Schaam je kapot' aan.

33’ ⚽️ GOAL! De Ligt 0-5.#ajax #nacaja#deligt #eredivisie pic.twitter.com/HwjJlyrCLY

Rai Vloet was vlak voor rust met een schot op de paal, en na de rust na een foute uittrap van André Onana dicht bij een tegentreffer, maar de bal wilde er niet in.

Penalty Ajax
In de 66e minuut benutte Lasse Schöne een penalty die werd gegeven nadat Frenkie de Jong werd neergelegd in het zestienmetergebied.

66’ ⚽️ GOAL! Schöne 0-6 (P).#ajax #nacaja#schone #eredivisie pic.twitter.com/JjwwFgu37v

"Alles of niets, olé, olé"
Met nog iets meer dan een kwartier te spelen pakte de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar ook zijn doelpuntje mee en maakte op aangeven van Hakim Ziyech de 0-7. De NAC-supporters schakelden toen over op "Alles of niets, olé, olé".

73’ ⚽️ GOAL! Huntelaar 0-7.#ajax #nacaja#huntelaar #eredivisie pic.twitter.com/mzRggLKyqr

Hattrick V.d. Beek
En de gifbeker was nog niet leeg voor NAC want een paar minuten later maakte Donny van de Beek zijn hattrick van de avond vol met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied.

75’ ⚽️ GOAL! Van De Beek 0-8.#ajax #nacaja #hattrick#vandebeek #eredivisie pic.twitter.com/eQNpYZNLAA

Doelsaldo opgevijzeld
Ajax blijft op de tweede plek staan met 25 punten uit twaalf duels en heeft nu een doelsaldo van 35-10 en wie weet hoe belangrijk dat nog kan zijn aan het eind van het seizoen.

Opstelling NAC Breda: Birighitti; Sporkslede, Mets, Marí, Angeliño; Verschueren, García, El Allouchi; Korte (Meijers/46), Ambrose, Vloet.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Sinkgraven (Wöber/81); Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres, Dolberg (Huntelaar/60), Kluivert (F.de Jong/60).