Ga naar Content

Honderdvijftig mensen lopen stille tocht voor doodgeschoten Rosleny Magdalena: "Leven van hele familie kapot"

AMSTERDAM (AT5) Zo'n honderdvijftig belangstellenden hebben vanavond een stille tocht gelopen voor de overleden Rosleny Magdalena. Precies een jaar geleden werd de 28-jarige moeder vlak nadat ze haar dochter naar school had gebracht bij het Maldenhof in Zuidoost doodgeschoten. Tot op heden is de zaak niet opgelost.

Familie en vrienden verzamelden zich vanavond bij buurthuis Holendrecht. Daar vandaan werd een stille tocht gelopen naar de plek waar Rosleny om het leven werd gebracht. "M'n leven van mij en van alle familie is kapotgemaakt", vertelt het nichtje van Rosleny.

Lees ook: Doodgeschoten Rosleny Magdalena had net dochter naar school gebracht

"We begrijpen nog steeds niet waarom en wie het gedaan heeft", zegt Rosleny's moeder. "Het was gewoon een topmeid, echt een toppertje. Ik heb er geen woorden voor en de daders is ook nog steeds niet gepakt. Niemand weet wat. Het doet iedereen pijn. Als je niet weet wat er aan de hand is, dat raakt iedereen", vertelt een oud-klasgenoot.

Lees ook: Wie achtervolgde Rosleny Magdalena op de dag van haar dood?

Ook de wijkagent liep mee. Hij is vanaf het eerste moment betrokken bij het drama. "Je voelt het. Zo'n klein meisje op je schoot die je moet vertellen dat haar moeder is overleden. Dat beeld vergeet je nooit meer."

Foto: AT5