Telstar hard onderuit tegen RKC Waalwijk

17 november 2017, 22.07 uur · Aangepast 18 november 2017, 11.41 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Wouter Dill

WAALWIJK De verplichte week pauze heeft de ploeg van Mike Snoei geen goed gedaan. In Waalwijk werd met ruime cijfers verloren. RKC was met 4-1 te sterk.

Al na 52 seconden kwam RKC op voorsprong. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Saïd Bakari. Op één meter van het doel wist hij wel raad met de bal en bezorgde Telstar al vroeg in de wedstrijd een kleine kater. De bezoekers uit Velsen-Zuid kwamen in het openingskwartier amper in het spelbeeld voor. Pas in de 17e minuut creërde Melvin Platje een eerste mogelijkheid.

Mulder met de 2-0
Halverwege de eerste helft kwam RKC Waalwijk op 2-0. Vanaf de rand van het strafschopgebied was het Hans Mulder met een hard diagonaal schot. Het doelpunt hing al enige tijd in de lucht, maar kansen van Dylan Seys en Jan Lammers eindigden niet in een doelpunt. Platje kreeg in de eerste helft nog kansen op de aansluitingstreffer, maar de flankspeler faalde twee keer.

Invaller Amatkarijo maakt 3-0
Telstar-trainer Snoei begon de tweede helft met een aanvallende omzetting. Luxemburgs international Gerson Rodrigues kwam in het veld voor Jasper van Heertum. Het leverde Telstar wel mogelijkheden op. Doelpunten bleven echter uit. RKC Waalwijk-trainer Peter van den Berg was gelukkiger met zijn wissels. Koud in het veld maakte Chovanie Amatkarijo via de rug van Telstar-doelman Rody de Boer de 3-0.

Rodrigues maakte in de 67e minuut de 3-1. Een zeer fraaie treffer die echter maar voor één telde. Serginho Greene antwoorde snel namens RKC en schoot van dichtbij de 4-1 tegen de touwen. Toch was de van een schorsing teruggekeerde Rodrigues niet van plan om de strijd al op te geven. De invaller kreeg zijn kansen, maar kon de tachtig meegereisde supporters niet een tweede maal laten juichen.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) November 17, 2017

Ondanks de nederlaag blijft Telstar wel de nummer vier in de Jupiler League. Met 23 punten handhaaft Telstar zich in de bovenste regionen van de competitie. RKC Waalwijk is nu de nummer zeventien met twaalf punten.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Ndefe, Lammers, Drost, Quasten; Greene (Rienstra/79), Mulder, Seys; Bergkamp, Baggerman, Bakari (Amatkarijo/60)

Opstelling Telstar: De Boer; Brito, Van Heertum (Rodrigues/46), Van Huizen, Cabral; Korpershoek, Osman, Schouten; Hamdaoui, Platje (Najah/75), Novakovich (Sno/60)