Ga naar Content

Van den Brom over Friday: "Hij moet het nu doorzetten in het eerste"

ZAANSTAD Door zijn schorsing is Wout Weghorst is er niet bij zondag in Kerkrade als AZ het opneemt tegen Roda JC. Een groot gemis voor de Alkmaarders, want de lange spits is topscoorder en belangrijk in de manier van spelen. Trainer John van den Brom liet al snel weten dat Fred Friday zijn plek inneemt. "Zo werkt het in de top van het voetbal. Je krijgt een kans en dan moet je het laten zien."

Ruim vijfhonderd kilometer is de afstand die AZ dit weekend moet afleggen. Het is de langste busreis van het seizoen. De Alkmaarders vertrekken zaterdag al richting Zuid-Limburg om zo zondag fris en fruitig aan de start te verschijnen. En dat gaat Van den Brom dus doen met Fred Friday in de spits. Het betekent de eerste basisplaats van dit seizoen voor de Nigeriaanse aanvaller. "Bij Jong AZ heeft hij aardig gespeeld en veel gescoord. Dat moet hij nu doorzetten in het eerste."

Met Roda JC gaat het niet goed. De Limburgers zijn hekkensluiter in de Eredivisie. Volgens Van den Brom is onderschatting zondag het grootste gevaar voor een teleurstellend resultaat. "We moeten voorkomen dat we in die fase terechtkomen. Dat is mij en aan ons als technische staf om die jongens dat voor te houden. Al ben ik daar niet bang voor, maar het mag nooit aan ons zelf liggen."

De Alkmaarse oefenmeester mist dit weekend op de langgeblesseerden na alleen Ron Vlaar. "Hij blijft nog wat achter in zijn herstel. Verder is iedereen fit." Sinds de vorige wedstrijd tegen Willem II zijn Rens van Eijden en Joris van Overeem er weer bij. 

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing Roda JC - AZ. 

Video #173873

Het duel in Limburg begint om 16.45 uur en is live te volgen vanaf 16.00 uur bij NH Sport op de radio.

Foto: Pro Shots/Henk Jan Dijks