Ga naar Content
Noord-Holland

Politie onderzoekt meerdere scenario's rondom dood Sofie (27)

16 november 2017, 15.40 uur · Aangepast 16 november 2017, 18.04 uur
Door: · Foto: Facebook

AMSTERDAM (AT5) De politie houdt drie scenario's open in het onderzoek naar de dood van de 27-jarige Sofie uit Amsterdam-Oost: een ongeluk, een misdrijf of zelfmoord. De politie houdt er rekening mee dat zij in de nacht van zaterdag op zondag gevallen is, laat woordvoerder Leo Dortland weten.

Door de val liep ze botbreuken en ernstig hoofdletsel op. Sofie werd zwaargewond aangetroffen op straat aan het Djakartaterras, waar ze in een appartement op vier hoog woonde. Zij werd ter plekke nog gereanimeerd, maar al heel snel werd duidelijk dat het niet meer mocht baten. 

Lees ook: Buurvrouw slachtoffer Djakartaterras: "Ik hoorde een schreeuw die door merg en been ging"

Over de precieze oorzaak van de val tast de politie dus vooralsnog in het duister. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan.

Schreeuw
Een buurvrouw vertelde eerder meerdere harde schreeuwen te hebben gehoord. "Ik weet alleen dat ik zaterdag op zondagnacht boven mij behoorlijk geschreeuw hoorde. Toen schrok ik wakker, toen dacht ik; misschien een studentenfeestje. Een kwartier erna hoorde ik een schreeuw die door merg en been ging. Toen zat ik rechtop in bed. Ik keek naar beneden en ik zag iemand liggen", vertelde zij aan AT5.

Lees ook: Amsterdamse politie doet onderzoek naar dood 27-jarige vrouw: verdachte omstandigheden

De recherche is in verband met het onderzoek nog op zoek naar een specifieke getuige. Het gaat om een man die zondag 12 november om 3.00 uur 's nachts over het Djakartaterras heeft gefietst. De man kwam uit de richting van de Molukkenstraat, vai de onderdoorgang over het Djakartaterras en ging in de richting van de Soembawastraat. Hij kan mogelijk iets gehoord of gezien hebben. De man kan contact opnemen via 0900-8844.