Ga naar Content

FC Volendam-trainer Misha Salden: "Wij hebben luxe keuzes"

VOLENDAM Trainer Misha Salden van FC Volendam heeft veel keuzes voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch vrijdagavond. Hij beschikt over een brede en fitte selectie. Dylan Mertens is daar het grootste slachtoffer van, hij speelt dit weekend met Jong FC Volendam.

Salden wil de verwijzing van Mertens naar Jong FC Volendam geen passeren noemen: "Ik noem het een luxe keuze. Er zijn weer spelers terug van blessures. Hij moet zorgen om weer in beeld te raken. Het is betaald voetbal, daar moeten ze mee dealen." De rode kaart die Mertens opliep in het bekerduel tegen PSV speelt daar geen rol bij, zegt Salden: "Dat was niet slim, maar dat speelt nu geen rol meer. Hij heeft zijn straf gehad. Ik mag maar een bepaald aantal spelers meenemen en daar zit hij deze week niet bij."

Kwakman wil spelen
"In principe zou ik zaterdag een helft mee kunnen doen met Jong FC Volendam", zegt aanvoerder Kees Kwakman over zijn wedstrijdritme. "Ik denk dat het goed is om zaterdag al een helft te spelen. Ik sta er conditioneel goed op." Maar Salden heeft zijn twijfels bij de snelle terugkeer van de ervaren Kwakman: "Ik ben daar wat voorzichtiger in. We kunnen wel zijn ervaring en routine gebruiken, maar we moeten gematigd zijn in de keuzes die we maken."   

Lees ook: Kees Kwakman hervat groepstraining FC Volendam 

Veerman moet in basiself
Trainer Salden vindt dat middenvelder Joey Veerman in de basiself thuis hoort. "Hij heeft de kwaliteiten die wij nodig hebben", zegt Salden over Veerman die terug is van een schorsing. "Aan de rest van het elftal moet ik niet te veel switchen. Gijs Smal was ziek, maar is weer terug. Hij start weer in de basis."

Klinkenberg en Schouten bij selectie
De twee verdedigers Daan Klinkenberg en Erik Schouten hebben zich deze week weer bij de selectie gemeld. Het duo speelde uit voorzorg niet het oefenduel tegen Sparta vorige week. "De twee hebben alles mee kunnen doen. Met Daan gaat het goed. Bij Erik zijn er nog wat klachten. Hij heeft wel honderd procent mee kunnen doen, maar heeft nog last van een liesblessure", aldus de trainer. 

Doelpunten
Het maken van doelpunten is dit seizoen een groot probleem voor de Volendammers. Op de laatste training voor het duel tegen Den Bosch waren Salden en zijn assistenten hier nadrukkelijk op aan het coachen. "Het probleem ligt bij het afgeven van de bal aan medespelers. Misschien heeft dat met vertrouwen te maken", zegt Salden.  

Oefenwedstrijd Sparta
"In de oefenwedstrijd tegen Sparta hebben we het af laten weten qua scherpte en felheid", zegt Salden over het duel van vorige week dat Volendam met 4-0 verloor. "We hebben alles besproken wat beter moet. Soms moet je snel vergeten en doorgaan. De wedstrijd was niet goed, de focus ligt zoals altijd weer op de competitie." 

Lees ook: FC Volendam verliest oefenwedstrijd van Sparta

FC Volendam speelt vrijdagavond om 20.00 uur het competitieduel tegen FC Den Bosch. De wedstrijd in de Brabantse stad is live op de radio bij NH Sport te volgen. De uitzending van NH Sport begint om 19.00 uur. 

Video #173859
Foto: NH Sport / Jesper Rasch