Ga naar Content

Verhuizen, wat kost dat eigenlijk? KoopKracht zoekt het uit

AMSTERDAM Steeds meer mensen besluiten de Randstad te verlaten, omdat de huizenmarktgekte niet meer te houden is. Woningen zijn klein of onbetaalbaar en veel mensen zoeken hun heil dan ook in een ander gebied. Maar ook het verhuizen is niet gratis. Daarom onderzocht Koopkracht hoe je het beste een goed verhuisbedrijf regelt.

Het CBS becijferde onlangs nog dat met name jonge gezinnen de stad de rug toekeren op zoek naar betaalbare woonruimte. Korine is één van die mensen. Ze gaat binnenkort verhuizen en vroeg verschillende offertes op bij verhuisbedrijven.

Honderden euro's verschil
Nu blijkt dat deze bedrijven nogal verschillend te werk gaan. Sommige van deze bedrijven kwamen langs om inventaris op te nemen. Anderen niet. En wat bleek? De verhuisbedrijven stuurden Korine offertes met soms wel 600 euro verschil.

Met het juiste verhuisbedrijf voorkom je een hoop stress. Maar hoe vind je die goede verhuizer? En waarom verschillen de prijzen zo enorm? Bekijk hieronder het volledige item:

Video #173705

Koopkracht wordt gemaakt in samenwerking met de Consumentenbond en is elke twee weken te zien om 18.19 uur op NH. Aflevering gemist? Kijk hem hier terug. 

Foto: NH Nieuws