Ga naar Content
Sport

Zaalvoetballers 't Knooppunt willen uitbreiden met jeugdopleiding

15 november 2017, 18.18 uur · Aangepast 15 november 2017, 18.35 uur
Door: · Foto: Said Ouasti zvv 't Knooppunt

AMSTERDAM De zaalvoetballers van 't Knooppunt uit Amsterdam willen uitbreiden. De club wil graag een jeugdopleiding realiseren met jeugdelftallen, een damesploeg en een team voor gehandicapten. Woensdag hield de club een persconferentie over de plannen.

Een grote doelgroep wil zich nu al aanmelden om te spelen voor de Amsterdamse club. De plannen kunnen volgens de club volgend seizoen gerealiseerd worden. "De mankracht is er. Nu nog sponsoren die ons willen helpen", zegt bestuurslid Ilias. 

Fases
De club bevindt zich nu in fase twee. "Fase één was prestatiegericht. Dat is inmiddels gehaald.", zegt Ilias. De laatste jaren won de club namelijk veel prijzen. Zo won het de nationale beker, de supercup en werd het landskamipioen en speelt het ook in de Champions League. "Hierdoor hebben wij veel aandacht gekregen. Nu bevinden we ons in fase twee. Wij hebben zo veel aandacht gekregen dat we willen uitbreiden." 

Opleiding
De club, gevestigd in De Pijp, heeft nu geen jeugdopleiding. "Wij willen jeugdteams met de leeftijd van zestien tot twintig jaar. Ook staat een damesteam op ons lijstje. Een G-team met gehandicapten trekt ook onze aandacht." De club wil op deze manier ook maatschappelijk iets neerzetten en hoopt op deze manier zichzelf een vereniging te kunnen noemen. 

Stabiel
Aan een volgende fase kan de club nog niet denken. "Wij willen eerst stabiel zijn in onze nieuwe plannen. Dit gaat ongeveer drie jaar duren, want wij willen niet alleen kwantiteit maar ook kwaliteit."

Stadsderby
Vrijdagavond speelt 't Knooppunt de stadsderby tegen asv LEBO. "Dit is de mooiste wedstrijd van de competitie", meent Ilias. De wedstrijd in sporthal Calvijn in Slotervaart begint om 20.30 uur. Volgende week dinsdag vertrekt de ploeg naar Italië voor de Champions League. Woensdag speelt het dan een poule-wedstrijd tegen het Spaanse FC Barcelona.