'Prachtig, die nieuwe Breestraat, maar gehandicapten kunnen nergens terecht'

BEVERWIJK - Ondernemers, wethouders en Beverwijkers wrijven in hun handen: hagelnieuwe winkelcentra en een Breestraat die voor miljoenen van knieën tot kruin zijn gerenoveerd. Alleen is niet iedereen even blij met de vernieuwingen. "Ik durf wel te zeggen dat het een drama is. Gehandicapten kunnen gewoon nergens terecht."

Aan het woord is Beverwijker Theo de Bot. Hij heeft flink de pee in, want ondanks de grootscheepse renovatie heeft hij een groot probleem als hij hoge nood heeft tijdens het shoppen. "Als je niet in een rolstoel zit en gewoon kunt lopen, kan je overal terecht", legt hij uit voor de camera van NH Nieuws. "Maar in een rolstoel, laat staan een elektrische rolstoel, kan je nergens terecht. Echt nergens. Dat vind ik niet kunnen."

Geen toilet
Aan de voet van de Breestraat staat De Beverhof, een kakelvers winkelcentrum. "Het is allemaal prachtig, maar een invalidentoilet is er niet", zegt De Bot daarover. "Er zijn miljoenen in gegaan, hoe mooi was het dan geweest als ze dat wel gerealiseerd hadden.."

Wie zich net zo kwaad maakt, is Ria Walter. Zij pleit weer voor betere parkeervoorzieningen. Die moeten vooral toegankelijker zijn. Want een scootmobiel of rolstoel kan ze niet meenemen. "Soms moet ik maar gewoon rechtsomkeert maken en een andere plek zoeken. En écht zoeken."

Inleven in gehandicapte
Inlevingsvermogen is voor haar het toverwoord. Ze gaat verder: "Waarom kijken ze niet eens vérder? Leef je eens in in een gehandicapte. Of je nu een rollator hebt of een rolstoel, je moet je deur kunnen openen en kunnen in- en uitstappen."

Beverwijk laat in een reactie weten dat de gemeente op zoek is naar een oplossing voor het toiletprobleem. 

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland breestraat nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws