Boeing 747-400 als klaslokaal: "Zelfs de vervelende passagiers komen hier langs"

HOOFDDORP - Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport in Hoofddorp. Daar dient 'ie als klaslokaal.

Studenten leren het vak van steward of stewardess nu dus in een écht vliegtuig. Drie maanden heeft het geduurd om de oude kist in te bouwen. In de school is een open werkvloer gecreëerd met onder andere de romp, cabine en interieur van de Boeing 747 - 400, gedoneerd door KLM.

De luchtvaartmaatschappij doet haar 'Jumbo Jets' de deur uit. In de komende jaren zullen alle Boeing 747's uit de vloot verdwijnen omdat de nieuwe generatie vliegtuigen milieuvriendelijker is, minder brandstof verbruikt en minder geluid uitstoot.

Vervelende passagiers
De studenten vinden het stuk voor stuk bijzonder dat dit vliegtuig nu hun klaslokaal is. "Een bijzonder idee dat deze Boeing een paar maanden geleden nog passagiers vervoerde, en wij hier nu in mogen oefenen", vertelt een student. "Het voelt heel realistisch," vertelt een steward in spé. "Het enige verschil is dat je niet écht vliegt. Maar zelfs de vervelende passagiers komen hier langs."

Het MBO College Airport is de eerste school met een eigen incheckhal, bagagebanden én vliegtuig. De multifunctionele ruimte heeft drie mock-ups: twee economy classes (86 en 72 stoelen) en één business class (vijftien stoelen), een grote passageruimte en gate. Een realistische werkomgeving. "Als ik dit voel, zie ik mijzelf wel vliegen", straalt een studente. "Ik kan niet wachten."

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws