Hond valt paard aan in Het Twiske: "Een kind had dit niet snel overleefd"

OOSTZAAN - "Als iemand erover begon, huilde ik direct." De schrik zit er nog altijd in bij Floor van de Lustgraaf. Dit weekend viel een hond haar paard Mironiem aan tijdens een ritje door Het Twiske.

De eigenaar van de hond liep na het incident door. "Ik wil hem graag spreken om te laten weten dat dit niet kan. Zijn hond moet worden gemuilkorfd. Wat als het een kind was? Dat overleeft het niet zo snel. Gelukkig is Mironiem een groot paard."

Haar verhaal maakt veel tongen los. Meerdere paardenbezitters maakten melding van loslopende honden op de ruiterpaden. Floor is ook van plan om een melding bij Het Twiskse te maken van de loslopende honden. "Dat is niet de bedoeling. Een paard in galop stopt niet zomaar. Het is ook gevaarlijk voor honden en hun eigenaar." 

Aangifte
Floor heeft inmiddels gesproken met de vrouw die haar geholpen heeft na de aanval. Vanwege de toestand van haar paard gaat Floor deze week aangifte doen. "Mijn paard is eigenlijk mishandeld," vertelt ze. De eigenaar van de hond heeft zich nog niet gemeld, maar Floor hoopt dat hij het wel doet.

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland hond paard ruiter 't twiske
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws