Softbalster Voortman wordt prof in Japan

HAARLEM - Softbalinternational Eva Voortman speelt volgend seizoen als prof in de Japanse competitie bij Ogaki Minamo. De 24-jarige linkshandige werpster is pas de tweede Nederlandse die in Japan gaat spelen. Anouk Mels deed dat twintig jaar geleden.

De Japanse club raakte geïnteresseerd in Voortman na het zien van een video van de speelster van Olympia Haarlem. Nadat ze deze week een oefenwedstrijd speelde in Japan tekende ze een contract voor een jaar. In januari zal ze zich melden in Japan, waar de competitie in april begint. "Het is heel vet dat ik in Japan ga spelen. Ik weet niet wat ik kan verwachten." 

Contract voor een jaar
Voortman heeft een contract getekend voor één jaar. "De club kent mij nog helemaal niet en ik ken hun ook niet. Dus we kijken even aan hoe het na een jaar gaat", zegt Voortman vanuit Japan. 

Club van de stad
De nieuwe club van Voortman, Ogaki Minamo, is volgens haar een andere club dan anderen. "De club staat qua niveau op plek twaalf van Japan. Maar als ik zie hoe alles geregeld is, staat de club daarin hoog. Ogaki Minamo bestaat uit een stuk of tien bedrijven. Andere clubs bestaan uit één sponsor. Dus op dat gebied heeft de club het goed voor elkaar."

Promovendus
Ogaki Minamo is vorig jaar gepromoveerd naar het hoogste niveau. "Het wordt lastig om hoog te eindigen. Ons doel is om op dit niveau te blijven." Mocht de club degraderen, weet Voortman nog niet of ze blijft. "Mijn hoofddoel is de Olympische Spelen in Tokyo. Dan moet ik bij het Nederlands team zitten. Het hangt dan van hun eisen af of zij het voldoende vinden dat ik op een lager niveau speel."

Niet weg bij Olympia Haarlem
Ondanks het feit dat Voortman bij een Japanse club heeft getekend, is ze nog niet weg bij Olympia Haarlem. "Het seizoen in Japan duurt van april tot juni en gaat door van september tot november. Daar tussen ben ik in Nederland en speel ik wedstrijden voor Olympia of het Nederlands team." 

Ze gaf na de ondertekening zelfs al een interview voor de televisie in haar beste Japans.

 

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland softbal overige Eva Voortman
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws