Verdachte gepakt voor zware mishandeling van willekeurige fietsster

AMSTERDAM - (AT5) De politie heeft vanochtend een 22-jarige man aangehouden voor een brute en totaal willekeurige mishandeling op het Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam. Daarbij raakte de 39-jarige Martje zwaargewond.

Op zondag 8 oktober fietste Martje rond half vijf 's ochtends naar huis. Zelf herinnert ze zich nog hoe een wildvreemde blonde man uit het niets haar een flinke duw gaf. Ze viel op de grond en raakte bewusteloos. Met gebroken bekken en een flinke hersenschudding belande Martje in het ziekenhuis.

Hoofd op straat
De politie bevestigt het verhaal, op basis van 'kraakheldere' bewakingsbeelden. Te zien is dat Martje nietsvermoedend over het Kleine-Gartmanplantsoen fietst langs een groep mannen. Een van hen zwaait zomaar met zijn arm tegen het slachtoffer. Ze valt om en komt met haar hoofd op straat terecht. Martje blijft liggen en de dader loopt gewoon door.

Lees ook: Vrouw (39) zwaargewond nadat wildvreemde haar bruut van fiets duwde: "Ik wil weten wie dit heeft gedaan"

De beelden van de mishandeling werden intern verspreid en een agent herkende de verdachte meteen. Vanochtend is de 22-jarige man uit Amsterdam-Noord aangehouden. Hij zit nu vast en wordt waarschijnlijk vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. amsterdam politie nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws